Proizvajalci
 
Košarica
0 kos
 
Akcijska ponudba
 

Pogoji poslovanja

 

POGOJI POSLOVANJA

 

O SPLOŠNIH POGOJIH POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Obnovi-si.si obravnavajo  delovanje  spletne trgovine in določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jih ponuja podjetje Aleš Bedrač s.p.

(ponudnik).

 

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

REGISTRACIJA V SISTEM

Ob registraciji v sistem Obnovi-si.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je njegov elektronski naslov, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik spletne strani in pridobi pravico do nakupa.

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

-identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

-kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

-bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

-dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen v izjemnih primerih),

-pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

-vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

-način plačila in dostave,

-časovno veljavnost ponudbe,

-rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

-pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba Obnovi-si.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so redne, oblikuje jih ponudnik sam.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko karakteristike izdelkov,  njihova zaloga, rok dobave in cene spremenijo tako hitro, da tega ne uspemo popraviti  v spletni trgovini. V tem primeru bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o vsebini naročila oz. nakupa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

CENE

Vse navedene cene izdelkov so redne cene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV),

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

 

NAČINI PLAČILA

-po povzetju z gotovino

-z nakazilom na račun ponudnika (Aleš Bedrač s.p.), po predračunu oziroma ponudbi

-pri plačilu po povzetju kupec plača plačilo UPN (cca 1€)

 

POSTOPEK NAKUPA

Kupec  se mora za nakup na spletni strani registrirati s svojim elektronskim naslovom in  izbranim geslom. Pri registraciji je dolžan v sistem vnesti pravilne osebne podatke. Pridržujemo si pravico telefonsko preveriti vsakega kupca, ki se bo prvič registriral. Z registracijo na spletni strani soglašate s pogoji poslovanja.  Vsi podatki, ki jih boste navedli pri registraciji, bodo ustrezno varovani.

 

Kupec izbere izdelek  s klikom nanj ter vnese želeno število kosov izbranega izdelka. Izdelke doda v košarico in zaključi nakup s klikom na blagajno. Kupec izbere drug naslov za dostavo oziroma pusti obstoječi naslov. V okencu na dnu strani kupec potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja in potrdi naročilo.
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v nadaljnjo obdelavo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

DOSTAVA

Izdelke iz  e-trgovine Vam dostavimo preko Pošte Slovenije. Poštnina znaša 6 € ne glede na težo paketa. 

V primeru, da kupec zavrne paket brez predhodnega obvestila za preklic naročila je kupec dolžan poravnat nastale stroške pošiljanja v višini 12€ saj kadar je paket že poslan se pošiljke ne da več preklicat !

 

Izdelke lahko po predhodni najavi prevzamete tudi na sedežu podjetja.

 

ROK ZA DOSTAVO

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem času.  Za izdelke, ki so na zalogi, velja čas dostave predvidoma 2-3 dni, za izdelke, ki niso na zalogi pa 3-14 dni. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije.

 

ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Kupec izdelkov iz spletne trgovine ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od dneva prejema blaga podjetju pisno (na naslov sedeža podjetja ali po elektronski pošti) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi za svojo odločitev moral navesti razlog. Kupec mora blago  nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 30 dneh po pisnem sporočilu na svoje stroške poslati na naslov podjetja. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

 

VRAČILO DENARJA

Prodajalec vrne kupnino kupcu na njegov transakcijski račun, ki mu ga kupec posreduje v primeru vračila blaga.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki nikoli ne bodo posredovani tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

PRITOŽBA IN SPOR
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Pogoji poslovanja se lahko spremenijo brez obvestila.

 

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije in dodatnih informacij nas kontaktirajte na spodaj navedene kontakte.

 

PODATKI O PODJETJU

 

Aleš Bedrač s.p.

Draženci 1
2288 Hajdina

 

Gsm: 041 316 512

E-mail: obnovi@obnovi-si.si

 

Davčna številka: SI 75211173

Matična številka: 3109135000

Datum vpisa v register: 1.8.2006